УСМЕНИ ПРЕВОДИ

ОБРАЋАЊЕ СВОЈОЈ ПУБЛИЦИ ИЛИ КЛИЈЕНТИМА СА САМОПОУЗДАЊЕМ ЈЕ ЈЕДНО. САСВИМ ЈЕ ДРУГО РАЗГОВАРАТИ СА ЊИМА НА СВОМ ЈЕЗИКУ.

ЗНАЧАЈ УСМЕНИХ ПРЕВОДА

Када вам је потребно да ефикасно комуницирате у међународном окружењу, квалификовани професионални преводиоци са способностима за усмено превођење су неопходни за вас, било да послујете на било ком глобалном тржишту, или да сте појединац који треба да јасно комуницира своје поруке у некој, вама важној ситуацији. Ово важи и у ситуацијама када сте странац и потребно вам је да извадите документа пред домаћим институцијама, да се венчате, обавите пријаву рођења детета или оверите документацију пред нотарима или судовима у Србији.

Морате бити у стању да вас добро и јасно разумеју – или да ви разумете шта се говори, и то без већег напора, а у званичним ситуацијама је то неопходно и прописано законом.

Овде можемо да говоримо и о бонтону или о мањим или већим грешкама у разумевању које никада не бисте направили на свом матерњем језику, јер га добро познајете. Ове грешке могу представљати разлике између успеха и неуспеха у било ком личном подухвату или вашем пословном окружењу.

ВРСТЕ УСМЕНИХ ПРЕВОДА

Усмено превођење може бити узастопно/консекутивно или симултано.

Симултани преводиоци су међу најквалификованијим језичким професионалцима на свету. Они готово одмах преводе оно што се говори између два језика. Нема потребе да говорник сачека да преводилац наизменично говори. Они могу једноставно наставити да износе своје ставове или презентације.

Из тог разлога, оваква врста лингвиста је веома тражена од стране водећих светских корпорација и организација. Наћи ћете их на местима попут пода Генералне скупштине Уједињених нација и на међународним конференцијама и комитетима широм света.

Имате још питања о симултаном превођењу? Погледајте део СИМУЛТАНИ ПРЕВОДИ.

Консекутивни преводилац ће вам омогућити да комуницирате са публиком са истим самопоуздањем и лакоћом као и на свом матерњем језику. Та комуникација ће бити тачно интерпретирана/преведена, без обзира да ли је та публика један важан клијент или саговорник или је то сала пуна међународних слушалаца.

Од 2005. године пружамо преводилачке услуге свих типова за различите задатке у Србији, али и на вашим међународним представљањима и путовањима широм света. У овом тренутку поседујемо мрежу висококвалитетних језичких професионалаца и поносимо се услугама које смо испунили за велики број захтева наших клијента више година.

Имате још питања о консекутивном превођењу? Погледајте део КОНСЕКУТИВНИ ПРЕВОДИ.

ГРАДИМО МОСТ ИЗМЕЂУ ВАС И ВАШИХ МЕЂУНАРОДНИХ САГОВОРНИКА.

+38163309050