АНЕГДОТА

Недавно смо имали захтев клијента који је желео да тетовира на руци два јапанска идеограма (тзв. кањи-ја). У захтеву нам је назначио значење које идеограми треба да имају на српском језику, а тражио је превод на јапански. Рекли бисте само два знака, зар не?
Међутим, оно што клијент не зна, то је да, на пример, у јапанском језику, има толико много идеограма који имају исто значење, а да само од контекста зависи који ће се идеограм искористити, те да је потребно извести право мало истраживање о томе које од тих значења предати клијенту. Исто важи за све језике света. 

Тетоважа остаје за живот! Сада, замислите када бисмо погрешили…

О АГЕНЦИЈИ

Преводилачка агенција „Абер и мар“, постоји од 2005. године, када је група колега, пријатеља и породице, преводиоца и судских тумача, започела рад на превођењу докумената и подучавању језика, посао који су радили као млади филолози, дајући часове основцима, студентима и помажући им да боље ураде контролне задатке и, касније, положе испите за језике.

Као млади лингвисти и професори различитих језика током деведестих и двехиљадитих година, бавили су се разнородним делатностима, од политике, међународне сарадње, радећи на бројним преводима, писаним и усменим, док су се неки бавили и менаџерским пословима упоредо, те стицали искуство радећи у домаћој и страној привреди, државним институцијама, где се највећи део пословне комуникације обављао и обавља на страним језицима. Своје стручно и, дугим радом стицано искуство, уносили су у преводилачки рад у агенцији радећи са преводиоцима и судским тумачима на свим врстама превода од писмених до усмених.

Данас, Преводилача агенција „Абер и мар“ слови за агенцију која окупља професионалце са искуством

Поседујемо широки портфолио успешно обављених послова из свих радних области домаће и стране привреде и грађана, од превода студентских легитимација, диплома, преко судских списа, решења и друге документације, до медицинских и техничких докумената најразличитије садржине: пословних планова, декларација производа, царинске документације за увоз и извоз производа, веб сајтова, маркетиншких и рекламних докумената за привреду, до владиних презентација за стране делегације, докумената министарстава и других државних институција.
Услуге Преводилачке агенције „Абер и мар“, познате су грађанима и компанијама широм Србије и даље.

Преводилачка агенција „Абер и мар“ са својим сарадницима, вршећи посао превођења преко 15 година у континуитету, задобила је велико искуство у раду са грађанима, привредом, државним институцијама, другим преводилачким агенцијама.

Сарађујемо са преко 90 судских тумача, професионалних преводилаца и стручњака из својих области за послове превођења, овере и лекторисања преведених докумената.

Контактирајте нас или пошаљите упит

Омладинских Бригада 7д,
Нови Београд

+38163309050




    Документ (pdf, doc...)
    +38163309050